Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet (EK)  är högskoleförberedande. Utbildningen ger en bred behörighet för att läsa vidare. Du får även kunskaper som gör det möjligt att starta eget företag och börja arbeta direkt efter gymnasiet. Inom programmet har du goda möjligheter att maximera antalet meritpoäng.

 

Ekonomiprogrammet ger många valmöjligheter. Det passar dig som funderar på att bli t.ex. exempel ekonom, personalchef, mäklare,  lärare, marknadsförare, banktjänsteman, jurist eller egen företagare. 

 

 

 

Inriktning Ekonomi

Du läser kurser som hjälper dig att förstå hur ett företag är uppbyggt - allt från små enmansföretag till stora företag som H&M och Sandvik. Och du kommer att lära dig om allt från affärsidé till bokföring.

 

 

UF pris 

 

 

Under din tid på skolan kommer du att få starta och driva ett s.k. UF-företag under ett läsår, vilket är ett sätt att omsätta dina teoretiska ekonomikunskaper i praktiken. Under året kommer du att sälja, köpa in, ställa ut på mässa och göra allt annat som sker i ett företag.

 

I årskurs tre får du möjlighet att välja om du vill fördjupa dig inom marknadsföring eller redovisning.  

 

Hos oss får du en trygg och trivsam studiemiljö i fräscha lokaler. Här bryr vi oss om varandra och har roligt tillsammans!  

 

Vi har en kreativ och kunskapsinriktad utbildning där undervisning ofta sker i små undervisningsgrupper. Kunniga och engagerade lärare hjälper dig att nå dina mål. En ekonomilärare är dessutom egen företagare och läroboksförfattare.  

 

 

Fanny

 "Jag läste ekonomi - nu är jag PT och har eget företag. Ekonomiprogrammet var en perfekt grund för mig." - Fanny

 

 

Hos oss lär du för verkligheten. Studiebesök, fältstudier, UF-företagande och inspirationsveckor är naturliga inslag i utbildningen. Du har också möjligheter att söka till skolans olika internationella utbyten och ägna dig åt idrott på skoltid.

 

Kom och bli en del i gemenskapen på Ekonomiprogrammet. Du har tre lärorika, roliga och utmanande år att se fram emot.  

 

 

Är du med nästa år?

 

 

För mer information

eva.blomkvist@edu.osthammar.se