El- och energiprogrammet

 

El- och energiprogrammet (EE)  är en yrkesförberedande utbildning med möjlighet att läsa till högskoleförberedandekurser under åk 2 och 3.

 

Utbildningen passar dig som är tekniskt intresserad och vill jobba praktiskt. På Bruksgymnasiet erbjuder vi inriktningarna elteknik, automation och dator- och kommunikationsteknik. Som elektriker kan du arbeta med installation, underhåll och service av elektrisk utrustning. Utbildningen ger dig en grund som gör att du kan arbeta i princip hela världen.

 

 

  

 

 

Det första året har fokus på både teori och praktiska laborationer inom el.

 

Under åk 2 och 3 får alla elever göra praktik (APL) 8 veckor under varje läsår. APL är förlagd på olika elfirmor inom kommunen och i Uppsala. Skolan har ett väl fungerande samarbete med många olika företag, vilket gör att vi kan erbjuda bra APL-platser till alla elever.

 

 

Solceller

 

 

På senare år har elektrikeryrket breddats och omfattar idag även installation av datanät, kabel-TV, larmutrustning, solcellsinstallationer och annan ny teknik. Tillsammans med näringslivet får du möjlighet att arbeta med verklighetsnära projekt.

 

 

mer solceller

 

 

Bruksgymnasiet är en ETG certifierad skola. ETG erbjuder dig ett unikt program med inriktningen elteknik. Som elev får du rätt att inkludera lärlingstiden i den 3-åriga gymnasieutbildningen och gör lärlingstest under gymnasietiden. Efter utförda och godkända lärlingstest är eleven anställningsbar som förstaårsmontör, dvs. får sitt yrkesbevis som elektriker direkt efter avslutade gymnasiestudier.

 

Hos oss får du en modern och individanpassad utbildning i nya fräscha lokaler under handledning av kunniga engagerade lärare.

 

 

Löder

 

 

För mer information

eva.romppala@edu.osthammar.se

Programansvarig

Om du har frågor om programmet kontakta Eva Romppala.

Våra elever i lönetoppen!

"Sveriges bästa gymnasieutbildningar - om du vill tjäna pengar"

19 januari 2011 publicerade Aftonbladet statistik från Svenskt Näringsliv och SCB, som rankat Sveriges gymnasieutbildningar utifrån inkomst fem år efter studenten.
Vi kan stolta meddela att elever från Bruksgymnasiets elprogram hamnade på
andra plats i Sverige med en snittårslön
på 358 600kr.

Läs artikeln HÄR