Fordons- och transportprogrammet

På Bruksgymnasiet erbjuder vi Fordons- och transportprogrammet (FT) med inriktning mot personbil. Hos oss får du en kvalificerad utbildning som svarar väl mot företagens önskemål och behov. Du får lära dig felsökning, reparation, service och underhåll på personbilar. Utbildningen är varierad och växlar mellan teori och praktik. 

 


 

Som personbilsmekaniker arbetar du med allt från högteknologisk kalibrering till handfast skruvande på lätta fordon. I takt med att bilutvecklingen tar enorma kliv framåt förändras även yrket. Idag är kunskap inom mekanik, elektronik och IT ett måste för den som vill arbeta som bilmekaniker. Arbetsmarknaden inom motorbranschen är glödhet, det finns ett stort behov av utbildade personbilstekniker. 

 

 

 

 

På FT får du använda både huvud och händer för att lösa problem, både enskilt och i grupp. I vår välutrustade verkstad möter du lärare med lång erfarenhet som hjälper dig att utveckla den kompetens som krävs för att arbeta i en modern verkstad.

 

Skolan har ett nära samarbete med många verkstäder inom både Östhammars kommun och våra grannkommuner. Under åk 2 och 3 har alla elever totalt 16 veckor praktik (APL).  

 

 

 

Här får du en kvalificerad utbildning inom personbil som ger dig stor chans till arbete direkt efter gymnasiet.  

 

 

 

 

 

För mer information

stefan.persson@edu.osthammar.se