Handels- och Administrationsprogrammet - profil företagande

 Programmet passar dig som vill arbeta med människor och som är intresserad av handel och företagande.

 

 

UF vinst

 

På Handel- och administrationsprogrammet (HA) får du arbeta praktiskt, t.ex i skolans cafeteria, med att exponera varor i vårt eget skyltfönster, göra marknadsundersökningar och olika former av reklam.   

 

 Mode

 

Varje år arrangerar HA-elever en uppskattad modevisning på skolan som inkluderar allt från att "låna" kläder till att anlita modeller.

 

Hos oss sker utbildningen på HA i nära samarbete med näringslivet och förbereder dig för att börja arbeta direkt efter gymnasiet eller starta eget företag. Därför får du under din utbildning hela 17 veckors praktik (APL) där du får den yrkeserfarenhet du behöver.

 

HA på Bruksgymnasiet har mycket gott rykte i branschen.  Många av våra elever får anställning på sina praktikplatser direkt efter gymnasiet, t.ex.  på MQ, Stadium, Kicks och Åhléns.

 

Alla elever får i åk 3 driva ett eget företag under ett läsår, där du praktiskt får göra allt det vi lärt oss i åk 1 och 2. Det i kombination med att du kan läsa både företagsekonomi 1 och 2 ger dig som vill starta eget eller bli butikschef en bra grund att stå på. 

 

 

deSIGN

 

 

Exempel på möjliga yrken för dig som väljer HA är bl.a. butikssäljare, ekonomiassistent, butiksledare, inköpsassistent, marknadsförare, företagssäljare och givetvis en grund för att starta eget företag.

 

Bakat

 

 

UF logga

 

 

För mer information

anette.helin@edu.osthammar.se