Naturvetenskapsprogrammet

På Bruksgymnasiet kommer du att få en modern och aktuell utbildning. Skolans härliga läge med närhet till naturen utnyttjar vi för fältarbete i skog och sjö. Vi genomför även studiebesök inom medicin, naturvetenskaplig forskning och industri.  

 

Hos oss får du laborera i våra välutrustade salar och träna dig i att skriva rapporter, vilket kommer att göra dig väl förberedd inför högre studier.

 

 

 

Bruksgymnasiet erbjuder dig också att läsa alla gymnasiets kurser i matematik och specialiseringar inom biologi, kemi och fysik men även kurser inom t.ex. musik kan ingå. På Naturvetenskapsprogrammet utvecklar du din förmåga till analytiskt tänkande, logiska resonemang och problemlösning. Våra engagerade och välutbildade lärare hjälper dig att nå dina mål.  

 

Lab

 

 Bruksgymnasiet erbjuder inriktningar naturvetenskap samt naturvetenskap och samhälle.

 

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Programmet ger dig en mycket bred behörighet vilket innebär att du exempelvis kan läsa vidare till civilingenjör, läkare, kemist, veterinär eller farmaceut.

 

 

Klara 

 

Utbildningen är varierad och bygger på samspel mellan teori och praktik. Programmet passar dig som gillar att lösa problem, experimentera, har känsla för matematik och vill lära dig mer om livets mysterier. 

 

 Gimodamm 

 

Naturvetenskapsinriktningen fokuserar på kunskaper inom kemi, biologi, fysik och matematik. Du som väljer inriktningen Naturvetenskap och samhälle kommer, förutom att läsa naturvetenskapliga kurser, även få fördjupa dig i samhällsfrågor i samläsning med Samhällsvetarprogrammet.  

 

 

För mer information

maria.brorsson@edu.osthammar.se