Restaurang och livsmedelsprogrammet

Restaurang och livsmedelsprogrammet (RL) passar dig som är kreativ, vill arbeta med service och tycker om människor. Vi erbjuder två olika programfördjupningar: Kock och servitör/servitris inom restaurangbranschen.

 

Efter avslutad utbildning kan du exempelvis arbeta som restaurang- eller storkökskock, servitör, bartender, konferensmedarbetare eller inom turistnäringen, både i Sverige och utomlands.

 

 

Matlagning

 

 

Studiebesök på restauranger och hos olika producenter är viktiga inslag i utbildningen. Både lärare och elever besöker fortlöpande mässor, seminarier och utställningar för att hålla sig uppdaterade inom branschens utveckling.

 

 

Mat

 

 

 Ett viktigt inslag i utbildningen är praktik (APL). Under 16 veckor får du i åk 2 och 3 praktisera på ett restaurangföretag.

 

Som elev på Bruksgymnasiets RL-program är du eftertraktad vid flera av Sveriges främsta verksamheter. Praktikplatser som vi erbjuder är bland annat Operakällaren, Grythyttans gästgiveri, Melker Anderssons Restauranger, Esperanto, Plock och Stationen.

 

 

Servering

 

 

För att förbereda våra elever så bra som möjligt för yrkeslivet, så driver vi dessutom en egen restaurang på skolan, Restaurang Knuten. Vår undervisning bedrivs helt i nya lokaler som är mycket väl anpassade till den nya tidens krav på professionella medarbetare.

 

 

Servering

 

 

Hos oss får du engagerade lärare som har tävlingsmeriter och lång erfarenhet av arbete i branschen vid några av Sveriges bästa restauranger. Elever från oss har med framgång deltagit i SM för köks- och serveringselever. Är det du nästa gång?

 

 

 

Välkommen till att utbilda dig i ett av Sveriges modernaste utbildningskök!

 

För mer information
nina.hagglund@edu.osthammar.se