Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) är högskoleförberedande. Utbildningen ger en bred behörighet för att läsa vidare och du får goda möjligheter att maximera antalet meritpoäng. Du kan även göra extra tillval, så som mer idrott.

 

Oavsett vilken inriktning du väljer får du många valmöjligheter. Det passar dig som funderar på att bli t.ex. polis, jurist, psykolog, journalist eller lärare. 

 

  

 

 

Inriktning Samhällsvetenskap

Du läser kurser som hjälper dig förstå världen du lever i - från Östhammars kommun till FN. Inriktningen erbjuder många intressanta fördjupningar inom t.ex. kriminologi, samhällskunskap, historia och kulturmöten.

 

Vi tar våra ämnen som utgångspunkt för att försöka förstå det som händer i omvärlden.

 

 

 

 

Inriktning Beteendevetenskap

Du läser kurser som hjälper dig förstå människors utveckling och samspel i olika sammanhang, både som individ och i grupp. Du får fördjupa dig i t.ex. psykologi, sociologi och kulturmöten.

 

 

Hos oss får du en trygg och trivsam studiemiljö i fräscha lokaler. Här bryr vi oss om varandra och har roligt tillsammans!

 

Vi har en lugn och kunskapsinriktad utbildning där undervisning ofta sker i små undervisningsgrupper. Kunniga och engagerade lärare hjälper dig att nå dina mål.

 

 

 

 

Hos oss lär du för framtiden. Studiebesök, fältstudier och inspirationsveckor med praktik är naturliga inslag i utbildningen. Du får delta i aktuella projekt och möta intressanta föreläsare och gäster. Vi tar världen till oss och oss ut i världen genom en studieresa till Rom i åk 3. 

 

Hos oss blir du en del av SA-gemenskapen! 

 

 

 

 

 

 

För mer information

Samhällsinstitutionen 0173 - 866 50

lena.akerman@edu.osthammar.se