Teknikprogrammet

Är du en problemlösare? Är du nyfiken och lyhörd? Intresserad av framtiden? Då är Teknikprogrammet något för dig!

Teknikprogrammet (TE), inriktning Teknikvetenskap på Bruksgymnasiet är en bred högskoleförberedande utbildning som omfattar de klassiska teknik- och naturvetenskapsämnena. TE handlar om gårdagens, dagens och framtidens teknik. Genom olika kurser får du undersöka teknikens roll och påverkan i samhället.

 

 

 

På teknikprogrammet utvecklar du ett analytiskt, kreativt och konstruktivt tänkande för ett modernt och hållbart samhälle. Entreprenörskap är en viktig del av programmet. Bruksgymnasiet har en välutrustad laborativ miljö för utbildning med tillgång till ett kraft, värme- och ventilations labb.

 

 

 Elever som läser teknikprogrammet är intresserade av utveckling, innovationer och nyfikna på framtiden! På TE får du fördjupade kunskaper inom teknik, matematik och fysik. Du lär dig olika arbetsmetoder inom teknikvetenskap. Du får göra matematiska beräkningar inom bland annat modellering och simulering. Du får behörighet till civilingenjörsutbildningar på högskola och universitet.

 

 

Efter utbildningen kan du studera vidare till t.ex. civiingenjör, arkitekt, kriminaltekniker, datatekniker, dataspelsutvecklare, programmerare, systemvetare, webbdesigner, sjukhustekniker, miljöingenjör, fysiker eller andra yrken inom det tekniska området.

 

 

 

För mer information

jan.lind@edu.osthammar.se