Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet (VO) riktar sig till dig som vill börja arbeta direkt efter gymnasiet eller vill läsa vidare på högskola/universitet. Efter VO kan du börja arbeta direkt som undersköterska, boendestödjare, skötare eller personlig assistent. Eller så kan du välja att läsa vidare till sjuksköterska, socionom, arbetsterapeut, fysioterapeut, lärare, brandman eller polis med mera.  

 

    

  

 

Bruksgymnasiet har samverkan med ambulanssjukvården och är en del av Vård och omsorgscollege. Detta innebär att vi har bra samarbete med räddningstjänst och arbetsgivare. Som elev hos oss erbjuds du sommarjobb hos vård och omsorg i Östhammars kommun med avtalsenlig lön och fast heltidsjobb efter avslutad utbildning.

 

 

 

 

VO logga

Utbildningen ger dig kunskaper i akutsjukvård, omvårdnad, omsorg och psykiatri. Den teoretiska undervisningen varvas med praktiska moment och studiebesök.  

 

 

 

 

 

Du får genomföra minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) inom olika verksamheter, t.ex. som undersökterska på Akademiska sjukhuset.

 

 

 

 

Vård- och omsorgsprogrammet förbereder dig att möta människor i olika situationer och är samtidigt personligt utvecklande.

 

 

 

 

 

 

 

För mer information
catharina.widen@edu.osthammar.se