Fotbollsutbildning

Bruksgymnasiet ger dig en möjlighet till en spelarutbildning med fokus på dig!

Vi erbjuder sedan många år en högkvalitativ och modern gymnasieutbildning i kombination med en satsning på fotboll.

 

 

 

Som elev på fotbollsutbildningen i Gimo får du möjlighet till kvalitativ spetsträning samtidigt som du spelar kvar i ditt ordinarie lag på hemorten. Du väljer själv vilket av våra gymnasieprogram som du vill kombinera med din fotbollssatsning.

 

Bruksgymnasiet erbjuder ett flertal nationella program som du kan välja mellan. Läs mer om våra program här.

 

 

Om skolan

 

Hos oss får du en trygg och trivsam studiemiljö i fräscha lokaler oberoende av vilket program du väljer. Lärarna är kunniga och engagerade och hjälper dig att nå dina mål.

 

Du får goda möjligheter att maximera antalet meritpoäng. På de studieförberedande programmen får alla elever tillgång till en egen dator under sin studietid.

 

 

 Bruksgymnasiet satsar på samarbete med både näringsliv och högskola vilket gör din utbildning modern och verklighetsförankrad. Om du väljer ett yrkesprogram ho oss erbjuds du bra praktik, APL, vilket också är en viktig inkörsport till yrkeslivet.

 

Vår skola har ett stort kontaktnät i Europa och varje år reser elever iväg till olika länder som en del i utbildningen. Vi har projekt tillsammans med skolor i bland annat England och Estland.

 

Utbildningens innehåll och upplägg

 

Förutsättningar

 

 

Som enda gymnasieskola i kommunen så har du på Bruksgymnasiet möjlighet att kombinera dina studier med en satsning på kvalitativ utbildning inom idrott.

 

Du får ta del av utbildningen genom att inom det Individuella valet i år 1 välja kursen Idrott och Hälsa Specialisering 1 och i år 2 kursen Idrott och Hälsa Specialisering 2. Båda kurserna är på 100 poäng vardera och ger dig alltså möjlighet att träna extra på din idrott på dagtid under dina två första år på skolan.

 

Om du önskar finns sedan möjlighet att ansöka om att få läsa kursen Träningslära 1 som utökad kurs under tredje året och på så sätt förlänga din satsning på din idrott på skoltid.

 

Gällande fotbollsutbildningen så följer den Svenska Fotbollsförbundets Spelarutbildningsplan för att ge spelarnas bästa möjliga förutsättningar att utvecklas. Med en fullstor uppvärmd konstgräsplan och övriga idrottslokaler i området så har vi mycket goda förutsättningar att bedriva en bra spelarutbildning året om och på så sätt ska vår idrottsutbildning i så stor utsträckning som möjligt motsvara den som ges i övriga delar av landet.

 

 

Träning

Hos oss tränar du på förmiddagarna för att kunna återhämta dig på bästa sätt till eventuell kvällsträning med ditt lag. Vår fotbollsutbildning innebär i praktiken två träningspass á 90 minuter per vecka, utöver de träningar du har med ditt lag.

 

Träningen är individanpassad och följer dina behov! Hos oss får alla elever en individuell utvecklingsplan där helheten är viktig - dvs utveckling såväl fysiskt som fotbollstekniskt.

 

Hos oss har samtliga instruktörer elittränarutbildning (UEFA Advanced eller motsvarande högre nivå).

 

Socialt

För att få ut så mycket som möjligt av din fotbollsutbildning på Bruksgymnasiet så bör du spela och träna fotboll i någon förening på din fritid. Om du som elev vill ha hjälp att hitta en lämplig fotbollsförening att integreras i utifrån din bostadsort och dina ambitioner så finns goda möjligheter att få hjälp och coaching med dessa kontakter.

 

 

Miljö

Hos oss får du utbildning i fräscha lokaler och en naturnära miljö. Här har du utmärkta möjligheter till en varierad och allsidig träning. I direkt anslutning till skolan finns förutom en fullstor uppvärmd kostgräsplan (huvudsaklig arena för skolans fotbollsutbildning) även naturgräset på Idrottsgården, simhall, sporthall och gym samt skid/löpspår - allt inom samma unika område.

 

 Välkommen till Bruks! Här bryr vi oss om varandra och har roligt tillsammans.

 

 

För mer information
Instruktör Andreas Wahlqvist
andreas.wahlqvist@edu.osthammar.se
Tel: 073 - 623 88 26